Adventskalender – gode adventstilbud hver søndag

Vi korter ned ventetiden frem til jul med et godt tilbud til deg hver søndag i advent. 

På våre arrangementer vil man lære, smake og le. Belønn deg selv eller gi en gave til noen du kjenner!

Tilbudet er kun på søndager, og på utvalgte gavekort. Gjelder kun ved kjøp av gavekort, ikke ved direkte påmelding til kurs.

Advent er ventetiden før jul. Ordet advent har blitt brukt som navn for ventetiden helt siden slutten av 400-tallet, og betyr herren komme.

Adventstiden er også forbundet med faste, og i cirka år 480 ble det bestemt at man tre dager i uken skulle faste. Slik sikret man de åndelig forberedelse til feiringen av Jesu fødsel. Mange katolske land faster fortsatt.

I det norske bondesamfunnet reduserte man kostholdet i ukene før jul. Noen steder startet tiden med måtehold den 23. november, som er St. Clements dag. Barna skulle fra denne dag få mindre mat, slik at de ville bli ekstra glade over den fete maten i julen.

Blant maten under fasten sto fisk ofte på bordet.

I våre dager er advent ikke synonymt med måtehold. Tvert imot. Det bugner av mat og drikke, og i adventstiden handles mange av julegavene. Mange bruker adventstiden til å bake, noen går på julekonserter eller juleforestillinger.

Julemarkeder er populært også i Norge og her får man gammeldags julestemning og muligheter for å få kjøpt julegaver og gode matvarer.

Noen bruker tiden til å lage pynt, gaver og julegodter selv, og arrangerer juleverksteder med venner hvor pepperkaker, klementiner og julegløgg ofte står på bordet. Og hvem vet, kanskje det heter klementiner etter nettopp St. Clement?