Juleølsmaking – aktivitet til ditt julebord

Informasjon

Hva er juleøl? Lær om smakene, juleøl til mat og serveringen. Bli med på juleølsmaking med Ølakademiet, som hvert år tester øl for landets største avis VG.

Få land i verden har en like stolt tradisjon rundt juleølet som Norge, og før i tiden feiret man ikke jul – man drakk jul! Når vinteren var på innmarsj og mørket kom sigende, da skulle det brygges mørkt og sterkt juleøl, drikkes og ofres øl til gudene – for at solen skulle vende tilbake. Gulatingsloven var ikke nådig mot den som nektet å brygge øl – gjorde man ikke som kongen befalte,  kunne man risikere landsforvisning!

Juleøltradisjonen har nok endret seg noe, men juleølets popularitet bare øker og øker. I 2020 ble det i Norge lansert over 300 ulike juleøl i landets butikker og på Vinmonopolet, hvorav 189 av disse var norskprodusert.

Ta gruppen med på et hyggelig kurs hvor vi smaker oss gjennom et utvalg av årets juleøl og lærer om tradisjonen og historien. Du får også tips om hvilke juleøl man bør velge til julematen og hvorfor.

Oppgrader smakingen

I Oslo vil vi også tilby å oppgradere smakingen, noe som gir flere smaker for munnen og større læringsutbytte. Tilbys kun på smakinger 90 minutter.

Fire småretter med en munnfull som komplimenterer de forskjellige drikkene på en smakfull måte.

Ypperlig som et lite påfyll i magen mens dere venter på en eventuell middag senere.

Drikke tilpasses såklart rettene.

Kr. 175,-/person.

Om ønskelig kan vi tilby ost og spekemat under ølsmakingen, hvor ølen og osten tilpasses hverandre.

Ost og spekemat serveres på store delefjøler sammen med godt brød og smør. Dette er en smakfull opplevelse for de fleste!

Kr. 375,-/person.

Motta et uforpliktende tilbud

Kurssteder – ølsmaking

Oslo

Ølakademiet
Th. Meyers gate 71 A
0552 Oslo

Trondheim

Den Gode Naboen AS
Øvre Bakklandet 66
7016 Trondheim.

Bergen

Bryggen Tracteursted
Bryggestredet 2
5003 Bergen

Stavanger

På Kornet
Øvre Holmegate 8
4006 Stavanger