Publisert Legg igjen en kommentar

Gode aktiviteter til utdrikningslaget

Ikke alle har lyst å hoppe i fallskjerm, derfor kan det være en god idé å planlegge et mer jordnært arrangement – som gjerne inkluderer mat og drikke!

Publisert: 26.04.19

Foto: Malen Kolstø

Kategori: Våre kurs

Det er vår, og tida for de minnerike utdrikningslagene er her. Bruden/brudgommen skal feires med en siste dag med gjengen! Gutter og jenter, kvinner og menn, smukker og smokker skal drikkes ut og gjøres stas på før de trer inn i ekteskapet, og bryllupet står for tur. Hva trengs for å gjøre utdrikningslaget fullkomment og for å skape en uforglemmelig dag for en kjær og betydningsfull venn eller venninne?

Å arrangere utdrikningslag er en morsom og uformell oppgave for forloveren, og det er tiden for å finne de riktige aktivitetene og opplevelsene for å gjøre dagen perfekt for den som skal drikkes ut.

Utdrikningslag eller utdrikkingslag er en fest eller et selskap som forloverne ordner for en mann eller kvinne som skal gifte seg. Festen skal markere et farvel med ungkarslivets eller frøkenskapets frihet og gleder.

-Wikipedia

Planlegging er og blir et viktig stikkord; aktiviteter, leker og tips – ja det er mye å sette seg inn i for at utdrikningslaget skal bli godt mottatt både hos den som skal drikkes ut, men også hos de som skal være med på det sosiale laget. Ikke alle har lyst til å hoppe i fallskjerm eller i tandemhopp og du må selvsagt kjenne den som skal drikkes ut godt, for å finne frem til de riktige aktivitetene.

Unngå fallgruver – spør

Fallgruvene er mange når du skal arrangere utdrikningslag, men med litt planlegging kan du lage et supert utdrikningslag som alle vil være med på og minnes med glede. Bruk folket rundt deg for tips til å kartlegge hva de tror vil være gode aktiviteter for utdrikningslaget. Er du i tvil, spør du den som skal drikkes ut om ønsker for dagen. Det skal tross alt være gøy, og ikke en dag fylt av redsel og angst.

For hva kan passe for både brudgommen og gutta, eller for bruden og venninnegjengen? Ølakademiet byr på ulike arrangementer, hvor smak og hygge er i fokus. Opplevelsen vil garantert skape nye minner for din vennegjeng.

De fleste utdrikningslag som velger å bruke Ølakademiet er alle glade i øl eller cider.  I våre lokaler på Grünerløkka i Oslo finner du en ekte ølkjeller med atmosfære, kalkvegger og levende lys. Et godt sted å starte dagen eller legge inn lunsjen før det bærer videre på jente- og guttetur til escaperoom i Oslo. Her skal hele dagen fylles opp med spennende aktiviteter.

Ølakademiets tilbud i Oslo

Ølakademiet har mange fine aktiviteter for utdrikningslag. Her blir man bedre kjent med ølets verden igjennom ølsmakinger, eller du kan få nye smaksopplevelser igjennom cidersmaking eller sakesmaking. Ta med utdrikningslaget inn i whiskyens verden, og bli med på øl og whiskysmaking – der det blir både smaking, fag og historie.

«Uten mat og drikke duger helten ikke», er det noe som heter. Sørg for påfyll i tomme mager. Hamburger blir aldri feil, lær å kombinere øl og sliders. Her får du servert 3 ulike slidere med tilpassende øl, der øl også er ingrediens i måltidet. Et sosialt arrangement der man også lærer hvordan man skal smake.  

Ønsker du utendørsaktiviteter kan Ølakademiet også bidra med andre tips til utdrikningslaget. Har man lyst til å bli bedre kjent med craftbeer revolusjonen, da er det pub til pub tur på urbane Grünerløkka som gjelder. Gruppa får besøke et bryggeri under Grünerløkka Craft Beer Tour.

Å bli litt svett er aldri feil – Opplev nordens første Beer Bike sykkel. Ta utdrikningslaget med på sykkeltur i byen, og opplev de gode «vannhullene». Sykkelen leies med sjåfør og guide er valgfritt.

Ønsker du derimot å ha utdrikningslaget i egen hage eller i lokalet som dere selv har ordnet? Nå kan man leie en ølsommelier til din private ølsmaking. Vår erfarne guide tar smakingen til et proft nivå med historier, teknikker og humor. Vi tilpasser oss gjerne ditt tema som du har valgt for utdrikningslaget.

Ølakademiet i andre byer

Vi lover underholdende, engasjerende og smaksrike arrangementer som passer for alle i utdrikningslaget uansett alder. Ølakademiet arrangerer utdrikningslag også i Stavanger , Bergen og Trondheim.

Uansett hvordan du velger å arrangere utdrikningslaget, så vil festen garantert skape gode minner. Lag en fantastisk og magisk dag for den som skal drikkes ut, slik at utdrikningslaget aldri blir glemt!

Husk, ikke alle har lyst til å hoppe i fallskjerm. Lykke til med planleggingen og gjennomføringen!

Sjekkliste og tips for utdrikningslaget

 • Det første du må gjøre er å finne en dato som passer for flest mulig. Dagen før bryllupet passer som regel dårlig.
 • Start planleggingen tidlig, sett gjerne ned en liten komite eller forhør deg med deltakerne du vet skal være med i laget om hva som er ønskelig denne dagen.
 • Om du ikke kjenner interessene til den som skal drikkes ut er det lurt å finne ut av disse. Det forenkler jobben din videre.
 • Hvilket budsjett har vi og hva er ønskelig å gjøre?
 • Husk at aktivitetene skal passe for hele utdrikningslaget, uansett alder.
 • Et utdrikningslag med tema slår aldri feil, og setter ofte en fin ramme for arrangementet.
 • Sørg for faglige og sosiale aktiviteter med lek og masse moro.
 • Hva skal være underholdningen? En cider eller ølsmaking blir alltid godt mottatt! Quiz er alltid gøy.
 • Er spillelisten på Spotify klar? Hva er den som skal drikkes ut sine favorittsanger? Legg de inn!
 • Book lokalet, aktivitetene og underholdningen som dere ønsker. Vær ute i god tid!
 • «Uten mat og drikke duger helten ikke» – Sørg for god mat og drikke. Grill slår aldri feil eller book en kokk! Rigg baren i en trillebår med is. Her bør du velge duggfriske øl eller friske cidere, som slukker sommertørsten.
 • Send invitasjoner til alle i god tid, bruk facebook til dette. Forhør deg med den som drikkes ut om hvem som skal inviteres.
 • Og når dagen endelig kommer, sørg for at hun/han som skal drikkes ut får en super fin dag. La brud/brudgom sette grenser – de kjenner seg selv best.
 • Pass på at alkoholinntaket ikke blir for stort, det kan bli en slitsom affære.

Lyst å lese mer? Se også Ølakademiets øvrige tips for et perfekt utdrikningslag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *