Publisert Legg igjen en kommentar

Kjøp norsk – redd mangfoldet av bryggerier

Utviklingen innen norsk bryggerinæring har de siste årene vært et eventyr. Det brygges og drikkes øl av høy kvalitet rundt om i landet.

Over natta ble situasjonen vanskelig for mange av bryggeriene.

Produsentene trenger at nettopp du kjøper ølet de nå produserer eller har på lager. Produktene selges i din lokale matbutikk, på Vinmonopolet, via nettbutikker og hjemlevering, noen bryggerier har også egne utslag.

Sosiale medier fylles i disse dager med klare oppfordringer om å støtte de norske bryggeriene. Vi stiller oss bak de mange oppropene sier Ronja Velten. Hun ber deg velge norsk og gjerne lokalt når du handler øl. Slik sett støtter du ikke bare arbeidsplasser, men bidrar også til verdiskapningen lokalt forteller hun.

Se oversikt over bryggerier som har utsalg eller tilbyr hjemlevering.

-Vi som forbrukere vil ha god smak, kvalitet og mangfold i Norge. Derfor er det viktig at bryggeriene overlever krisen. På våre ølsmakinger er det nettopp de norske, lokale, småbryggeriene som ofte løftes frem. Og det kommer en tid etter Korona sier Ronja Velten, daglig leder i Ølakademiet.  

I en tid som dette er måtehold også viktig. Ta hensyn til barna, og ikke slukk sorgene, er den klare oppfordringen fra Velten avslutningsvis.

5 tips til hvordan du kan støtte norske bryggerier!

  1. Lik og del denne artikkelen og støtt ditt lokale bryggeri i sosiale medier.
  2. Velg øl fra Norge når du er på handletur.
  3. Finnes det et lokalt bryggeri i din kommune? Bestill hjemlevering eller besøk deres utsalg.
  4. Bruk øl i matlagingen! Trenger du noen oppskrifter? Se gode forslag her.
  5. Arranger en ølmiddag for gode venner, når vi kan være sammen igjen. Start forberedelsene nå og få 10 tips for en perfekt ølmiddag.
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *