Du kjenner kanskje best til de søte siderne, men sider er så mye mer. De kan være mer og mindre musserende, spontangjæret eller fatlagret. Sider er mangfold.
Dette kurset går live via zoom på oppsatte datoer. Les mer om gjennomføringen av digitale kurs her.
Lær sider med våre dyktige sidersommelier. Vi gir deg spennende kunnskap og viser vei for mange nye smaker!
Hva er en god sider? Du er kanskje vant til de søte svenske utgavene? Drikken er så mye mer, og kan være musserende, spontangjærede og fatlagret. Sider har mange ansikter alt fra fruktige, søte til tørre og syrlige.
Hvor viktig er eplets betydning av smak? Vi lover svarene, historien, noe naturfag og unike smaksopplevelser. Tipsene om sider til mat hører med.
Siderens popularitet øker, når man får oppleve og smake god kvalitetssider, forstår man hvorfor! Det blir friskt og fruktig, villt og syrlig i denne livesmakingen!
- Har vi tradisjoner for sider i Norge? Vi gir deg en innføring i historien om drikken laget av epler
- Du lærer å beskrive aromaer og smak gjennom sanser, praktiske teknikker og øvelser
- Vi viser deg eple og forklarer deg hva råvaren har å si for siderens kvalitet
- Du lærer litt om produksjon og de ulike sider-familiene
- Du får gode tips og triks om innkjøp, hvordan skjenke og servere sider
- Og sist, men ikke minst de gode sider-tipsene til mat!
For best utnytte av kurset er det viktig at du har skaffet til veie det vi skal smake på på forhånd. Vi har lagt opp til å smake på sider du finner hos din lokale dagligvarehandel eller vinmonopol.
Skulle du ikke få tak i akkurat den ene typen, fortvil ikke; betjeningen kan hjelpe deg med et godt alternativ.
Dette smaker vi på:
Vi jobber med å lage ny innkjøpsliste …
Gjør innkjøpene i tide.
Beregn 8-10 cl sider til hver person som skal delta på smakingen.
Inviter gjerne noen venner.
Bruk gjerne glass med tulipanform og stett, det bedre for aromaen.
Om du ikke har et egnet glass kan vinglass benyttes.
Husk å skylle glassene før bruk.
Drikk vann og gjerne en tørr kjeks mellom smakingene.
Ikke ha for kaldt sider. Ulike siderstiler serveres på ulike temperaturer. Tips: Alkoholstyrke + 2 er ideel temperatur.
Det er bedre å servere sideren for kaldt enn for varm da sideren blir raskt varmt i glasset.
Unngå sterk mat, lukter og parfyme.
Ta notater underveis. Du kan også laste ned ulike app’er eksempel: Untappd eller Rate Beer.
Skjenke sider riktig. Dette viser vi deg på smakingen.
NB! Bunnslam skal ikke i glasset. Unntak forekommer.
Neste smaking
Gavekort – digital sidersmaking
Dette kurset finnes også som gavekort, en ypperlig gave til den som har alt. En hyggelig opplevelse støver ikke ned i en skuff, den er kortreist og du støtter opp om en lokal aktør.