Øl og whisky smaking

Bli med på en smaking hvor man kombinerer korn med korn. Øl og whisky har ikke veldig forskjellige ingredienser, men smak og aroma er derimot langt fra hverandre.

Øl og whisky deler mye, men det er liten tvil om at øl ble laget før whisky. Og med tanke på de samme råvarene kan man si at slektskapet mellom disse to drikkene er tett, man faktisk si at whisky er lillesøstera til ølet.

Den sterke lillesøstera.

Men selv om whisky egentlig er destillert øl, har øl og whisky store kontraster. En brygger og en destillatør jager etter ganske forskjellige resultater. Nå kan du bli med på et lærerikt og folkelig kurs med store kontraster i aroma og smak.

Her i Norge har Språkrådet nominert whisky til den offisielle skrivemåten. Likevel er det ikke feil å skrive whiskey. Hvis du bare gjør det riktig.

Forskjellen på «whisky» og “whiskey» avhenger nemlig av landet den er produsert i.

På smakingen blir det fag, praktiske øvelser i whisky-nytelse og smaking med øl i kombinasjon. Du vil lære mer om sensorikk, råvarer, destillering, fatlagring, historie og myter.


how to add a google map to a website

Neste smaking

F O R H Å N D S V I S N I N G

Gavekort – øl og whisky smaking

Dette kurset finnes også som gavekort, en ypperlig gave til den som har alt. En hyggelig opplevelse støver ikke ned i en skuff, den er kortreist og du støtter opp om en lokal aktør.

Øl og whisky smaking – alternativer