Publisert

Ølfestival i Alta – vi holder ølsmakinger

Publisert: 08.10.19

Foto: Malene Kolstø

Kategori: Festivaler

Lørdag 16. november 2019 står øl på menyen hos Brasserie Nord. Ølakademiet gjester arrangementene – og det blir fag, sosialt og mange nye smaker, lover daglig leder Olav Bortveit.

Det inviteres først til spesialsmaking klokken 15:00 hvor tema er surøl. Her vil du få muligheten til å lære av de proffe, og få smake friskt og spennende øl du kanskje ikke har smakt før. Kun 14 plasser finnes, så her gjelder det å reservere sin plass i tide!

På ettermiddagen blir det tradisjonell juleølsmaking klokken 18:00 med juleøl fra de norske bryggeriene.

Lørdag kveld kan du oppleve håndverksøl i glassene, med en 3-retters middag med en juleinspirert meny. Her blir det uforglemmelige smaksopplevelser med wow-faktor! Middagen innledes av Ølakademiet, og du lærer litt om kunsten øl og mat i kombinasjon. 


Foreleser er Jørn Tore Persen – utflytta Finnmarking fra Lakselv. Han er fagutdannet kokk, en av Ølakademiets grunnleggere og har 17 års fartstid som kursholder.

Persen er lidenskapelig opptatt av øl og mat i kombinasjon, og er ofte å se i landets største aviser som øldommer i ulike øltester. Jørn Tore er øl-sommelier og Cider Pommelier, utdannet fra The Beer & Cider Academy i London.


Ølsmaking spesial, surøl – 16.11.19 klokken 15:00

Surøl er en forfriskende og annerledes ølkategori, som har inspirert mange bryggere til å eksperimentere rundt brygging.

Surøl kan være syrnet før gjæringsprosessen, mens spontangjæret øl får den komplekse og syrlige smaken i møte med gjær og bakteriekulturer som finnes naturlig i bryggeriet og på fat. Belgiske lambic og geuze er klassiske eksempler.

Arrangementet har begrensede plasser, meld deg på i dag!

Nyttig informasjon

 • Varighet: 90 minutter.
 • Pris: 645,-/person.
 • Betaling: Betales ved påmelding
 • Kurssted: Brasserie Nord, Markedsgata 14, 9510 Alta

Juleølsmaking – 16.11.19 klokken 18:00

Hva er juleøl? Lær om smakene, tradisjonene, juleøl til mat og serveringen.

Bli med Ølakademiet på ølsmaking og lær mer om hva juleøl er, dets historie og tradisjon i Norge. Vi smaker oss gjennom et godt utvalg av årets juleøl, hvor du får kjenne stor variasjon i smakene. Du får også tipsene om hvilke juleøl man skal velge til julematen og hvorfor du bør velge akkurat disse. Hør om juleøltestene og hvordan de gjennomføres.

Ingen andre land i verden har en så stor og stolt tradisjon rundt juleølet som Norge, og før i tiden feiret man ikke jul, man drakk jul!

Nyttig informasjon

 • Varighet: 90 minutter.
 • Pris: 595,-/person.
 • Betaling: Betales ved påmelding
 • Kurssted: Brasserie Nord, Markedsgata 14, 9510 Alta

3-retters juleinspirert ølmiddag

En juleinspirert 3-retters meny gir grunnlaget for å lære og velge riktig øl til mat. Slå to fluer i en smekk; få et godt måltid kombinert med læring de fleste vil dra god nytte av inn mot julen.

Ølakademiet innleder kvelden, der det blir servert en 3-retters meny med øl som ingrediens i måltidet. 

Øl  og mat i kombinasjon er nytt og spennende for de fleste – hvilke regler og kombinasjoner er riktige? Ølakademiet lærer bort kunsten øl og mat igjennom en sesongbasert meny, der valgene for de gode smakskombinasjonene forklares.

Her får du lære grunnprinsippene for hvordan man skal bruke øl i og til mat, samt som krydder og smaksforsterker. Opplevelsen vil garantert gi grobunn for eksperimentering med øl på kjøkkenet hjemme.

Vi slår et slag for øl til mat, velkommen til bords!

Kveldens meny:

Marinert sild
– med egg, rømme, rugbrød og ølsylta løk
***
Elg ytrefilet
– med potetstappe, øl-kokt rødkål, kremet øl- og peppersaus
***
Øl-marinerte multer
– med hvit sjokoladekrem og krumkaker

Nyttig informasjon

 • Varighet: 90 minutter.
 • Pris: 450,-/person.
 • Øl- eller vinpakke kommer i tillegg. 

Bordreservasjon kan skje sammen med bestilling av juleølsmaking klokken 18:00. Reservasjonen er bindende. Betaling skjer i restauranten.

Om Brasserie Nord

Velkommen til en levende restaurant i hjertet av Alta sentrum.

Her skal du finne en behagelig avslappende atmosfære med innbydende matretter på menyen. Vi lar oss inspirere av nordisk og fransk kjøkken, med fokus på lokale råvarer.

Brasserie Nord eies og drives av kokk Olav Børtveit. Han har 15 års erfaring i yrket, og har jobbet med noen av de beste kokkene i landet. Han har jobbet på kjente restauranter som Haga, Kulinarisk Akademi, ORO og Emmas Drømmekjøkken. Sammen med faglig dyktige kokker og motiverte servitører ønsker de å gi akkurat deg en god matopplevelse.

Adresse: Markedsgata 14, 9510 Alta