Publisert Legg igjen en kommentar

Petter Nome er årets ølhund 2019

Petter Nome med diplom
Petter Nome med diplom

Publisert: 05.11.19

Foto: Malene Kolstø

Kategori: Nyheter

Tidligere direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen, Petter Nome, tildeles utmerkelsen Årets Ølhund for sin hederlige innsats for norsk øl.

På tidspunktet da Petter Nome tiltrådte som direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen var det 11 medlemsbedrifter i foreningen. Siden da har det vært en eksposiv vekst, og i dag er medlemstallet 140.

I dag brygges det øl fra Svalbard i nord til helt sør i landet, og anslagsvis 2500 unike øl finner vei ut i markedet. Petter Nome var avgjørende for å holde næringen samlet gjennom en revolusjonerende utvikling, og i dag er både store og små bryggerier forenet sammen under en felles forening.

Bransjen nyter i dag en en repsekt både hos myndigheter, medier og hos publikum – noe som var vanskelig å se for seg for noen år tilbake.

Årets Ølhund er en utmerkelse som ble innstiftet av Bryggeriforeningen i Norge for å hedre personer «som på uegennyttig grunnlag har gjort norsk øl store tjenester».

Sitat: Bryggeri- og drikkevareforeningen

Utmerkelsen henger høyt, og har tidligere blitt tildelt kulturpersonligheter eller personer i miljøet som har utgjort en stor forskjell, men også unntaksvis politikere med hjerte for øl.

Bryggeriforeningen har fått mange innspill fra medlemmer og fra sterke stemmer i miljøet; og alle har pekt på at i år vare det åpenbart hvem som måtte kåres til Årets Ølhund; nemlig Petter Nome.

Dette melder Bryggeri- og drikkevareforeningen.

Ølakademiet benytter anledingen til å gratulere, og takke for et mangeårig godt samarbeid med Petter Nome.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *