Publisert Legg igjen en kommentar

Slik vasker du dine ølglass – våre tips

Nyvaskede glass

Ølets største fiende er fett, og glass som har blitt utsatt for fett bør anses som ødelagt. Derfor er riktig renhold av ølglass viktig for et langt liv.

Publisert: 25.07.19

Foto: Frode Henriksen

Kategori: Andre tips

Rene glass er et krav for en god ølopplevelse. Inneholder glasset fett, dreper fettet skummet i ølet og man får et flatt øl.

Ølglass skal derfor aldri vaskes i oppvaskmaskinen, og heller ikke vaskes i samme vann som kopper og kar som inneholder fettrester. Du bør derfor bruker en dedikert oppvaskbørste eller svamp, oppvaksmiddel og varmt vann.

Kan ølglassene dine hjemme reddes etter å ha blitt utsatt for fett?

Ja, der er mulig. Finn frem den reneste bøtta du har, fyll den med 10 liter kokende vann. Tilsett en halv flaske eddik (7%), og legg glassene til bløtlegging i bøtta. Ta glassene opp etter 20 minutter og vask de under springen i varmt vann før du lufttørker de.

Dårlig glassvask og bruk av skyllemiddel er den vanligste årsaken, til at man får servert flatt øl på serveringssteder.

Får du servert flatt øl på et utested eller bar har du selvsagt rett til å klage. Fremstå saklig, og husk å ikke drikk mye av ølet før du klager.

Får du tilbud om nytt øl, bør du velge du øl fra flaske eller boks, da det kan tyde på at glassene ikke blir vasket riktig.


Mer fra den lille ølskolen:

Smak på øl slik proffe øldommere gjør det 28 mai 2020 - Å drikke øl er ofte forbundet med halvliteren. Men hvordan tar du steget videre - og bruker sansene når du skal smake på øl? Syv s-er er essenseille i så måte.
Slik vasker du dine ølglass – våre tips 25 juli 2019 - Ølets største fiende er fett, og glass som har blitt utsatt for fett bør anses som ødelagt. Derfor er riktig renhold av ølglass viktig for et langt liv.
Hvordan skjenke øl i glass på riktig vis? 11 juli 2019 - Øldrikking skal være en sanselig opplevelse, og tørsten skal bygges opp i likhet med skummet under skjenkingen. Å helle øl fra flaske er en egen kunstform.
Riktig glass til ølet – valg av ølglass 4 juli 2019 - Ett godt øl fortjener, i likhet med vin og cognac, et riktig glass. Glasset har mye å si for smaksopplevelsen, men ofte tar vi til takke med glasset vi får.
Riktig temperatur på forskellige ølstiler 27 juni 2019 - Hvilken serveringstemperatur skal øl ha? Vi ser nærmere på noen enkle grunnregler som er enkle å huske på når du skal nyte din pils, pale ale eller porter.
Sjekkliste for øl: Innkjøp og oppbevaring 20 juni 2019 - De fleste tar for gitt at datoen på ølet i butikken er god. Men må ølet være ferskt om du likevel skal lagre det? Og kan du i det hele tatt lagre øl?
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *